Keitä me olemme?

Fingredient Oy on vuonna 2013 perustettu perheyritys. Yrityksen on perustanut Jari Siivari (Ft. Kemia). Fingredientin tavoitteena on luoda ja tarjota tehokkaita, turvallisia ja vastuullisesti tuotettuja luonnollisia raaka-aineita, Business-to-Business. Yrityksen nimi tulee sanoista Finnish & Ingredient, sillä yrityksen toiminta on keskittynyt kotimaisiin, suomen luonnosta saataviin raaka-aineisiin ja niiden jalostamiseen kosmetiikalle ja elintarviketeollisuudelle hyödylliseen muotoon. Yritys on alusta asti ollut aktiivisesti mukana erilaisissa julkisissa tutkimusprojekteissa ja tekee yhteistyötä paikallisten tutkimus- ja oppilaitosten kanssa.

Jarilla, Fingredient Oy:n perustajalla, on pitkä kokemus sekä kasvien ja biomassojen kemiassa että niiden kaupallistamisessa. Jari on väitellyt kemian tohtoriksi Oulu Yliopistosta vuonna 1994. Yritystoiminnan ohella Jari on työskennellyt muun muassa biotekniikan laboratorion tutkimusjohtajana Oulun Yliopistossa, ja kestävän kehityksen yliopettajana Laurea Ammattikorkeakoulussa. Jarin erityisosaamista on biopohjaisten materiaalien vaikuttavien aineiden analytiikka ja prosessointimenetelmien kehittäminen.TIIMI

Jari Siivari (Tohtori, Kemia)

Jarilla, Fingredient Oy:n perustajalla, on pitkä kokemus sekä kasvien ja biomassojen kemiassa että niiden kaupallistamisessa. Jari on väitellyt kemian tohtoriksi Oulu Yliopistosta vuonna 1994. Yritystoiminnan ohella Jari on työskennellyt muun muassa biotekniikan laboratorion tutkimusjohtajana Oulun Yliopistossa, ja kestävän kehityksen yliopettajana Laurea Ammattikorkeakoulussa. Jarin erityisosaamista on biopohjaisten materiaalien vaikuttavien aineiden analytiikka ja prosessointimenetelmien kehittäminen. 

Elina Vikstedt (Ms.c. Sustainable Business)

Elina on ollut mukana Fingredientissä toiminnan alusta asti. Yritystoiminnan ohella Elina on opiskellut kansainvälisen vastuullisen liiketoiminnan maisteriksi Manchesterissa sekä Suomessa Tampereen Yliopistossa, ja työskennellyt projektitutkijana Tampereen Yliopistossa. Tällä hetkellä työn alla on väitöskirja bio- ja kiertotalouden tuloksellisuuteen liittyen. 


Joni Siivari (Tradenomi)

Joni hoitaa Fingredientin taloushallintoa ja huolehtii laskutuksesta. Joni on työskennellyt Fingredientissä aikaisemmin myös myyntineuvottelijana ja tuntee hyvin tuotteet ja palvelut. Tällä hetkellä Jonilla on meneillään kauppatieteiden maisteriopinnot työn ohessa.


Atte Siivari (Biotalouden insinööriopiskelija)

Atte on toiminut prosessivastaavana ja perehtynyt opinnoissaan kiertotalouden teemoihin mm. elinkaari arviointeihin ja hiilijalanjälki laskentaan. Tällä hetkellä Atte toimii uutteiden valmistuksen ohella myös myyntineuvottelijana.