Innovaatioita suomalaisesta luonnosta - Fingredient Oy jalostaa ja markkinoi suomalaisista biomateriaaleista kasviuutteita kansainvälisille markkinoille


Fingredient Oy on vuonna 2013 perustettu täysin suomalainen perheyritys, joka valmistaa kosmetiikka- ja elintarviketeollisuuden raaka-aineita sekä tarjoaa erikoisosaamista sekä asiantuntemusta alan tuotteiden tuotekehitykseen sekä markkinointiin. Yrityksen on perustanut Jari Siivari (FT, Kemia), joka on erikoistunut luonnontuotteiden kemiaan ja toiminut alan kehitystehtävissä jo kaksikymmentä vuotta. Yritys markkinoi ja tuottaa turvallisia ja puhtaita luonnon raaka-aineita - erilaisia kasviuutteita - joita voidaan jalostaa valmiiksi lisäravinne tai kosmetiikkatuotteiksi, asiakkaan niin halutessa pakkaukseen asti. Yrityksen toimipiste sijaitsee Tampereella.

R&D, Asiantuntijapalvelut ja tuotekehitystyö luonnontuotealalla

Prosessiteknikkaa, valmistusmenetelmät, tuotekehitys, tuotteiden kaupallistaminen ja tuotteiden dokumentointi ovat esimerkkejä palveluratkaisuista, joissa hyödynnetään kemian, bioteknologian sekä alan markkinoiden erityisosaamista.

Prosessinkehitys ja laitehankinnat, tuotekehitys, kliinisen tutkimustiedon analysointi sekä markkinointiin ja kaupallistamiseen liittyvä tutkimus ja tuotedokumentointi ovat esimerkkejä yrityksen tarjoamista asinatuntija- ja konsultointiratkaisuista. Toimimme kaikissa projekteissa aina luottamuksellisesti. Kosmetiikka- ja elintarviketuotteiden kehityksessä tarvitaan asiantuntemusta liittyen esimerkiksi tuotteiden hyväksyntään ja EU-lainsäädäntöön. Yritys hyödyntääkin laajasti kemian sekä luonnontuotealan asiantuntemusta, prosessinhallintaa sekä markkinointiin liittyvää lainsäädännöllistä tietoutta tuotekehitysprojekteissa. Tuotekehitystä tehdään prosessin kaikilla tasoilla: Tuote voi olla valmiiksi pakattu kuluttajatuote tai uudenlainen kosmetiikkateollisuuteen kehitetty ainesosa. Palveluliiketoimintaamme kuuluu muun muassa:


  • Kosmetiikka- ja ravintolisätuotteiden tuotekehitys ja suunnittelu
  • Kosmetiikan raaka-aineiden ja kosmetiikkatuotteiden EU-lainsäädännön mukaiset turvallisuusarviot
  • HPLC ja kemian alan erityiset analyysipalvelut sekä analyysipakettien suunnittelu
  • Neuvontapalvelut liittyen tuotteiden hyväksyntään ja vaadittaviin analyyseihin ja selvityksiin
  • Neuvontapalvelut uutto- ja prosessointilaitosten suunnitteluun ja laitehankintoihin